HomeProducten
Menu
OfferteWebshop
veelgestelde-vragen-header-ct-automotive

Veelgestelde vragen

Over uitlaatsysteem, tuning, OPF Delete, kleppensysteem, onderstel, middeldemper en meer.

1. Wat is een kleppensysteem?

Er zijn verschillende versies van een kleppensysteem beschikbaar en soms is het niet altijd nodig om er een te monteren. Het is belangrijk om te weten welk type kleppensysteem het meest geschikt is voor je auto en je wensen. Bij ons kan je kiezen uit verschillende opties.

Eén van de mogelijkheden is het Cut-out kleppensysteem. Deze kan al gemonteerd worden vanaf 489,- inclusief montage en BTW. Bij dit systeem wordt er een uitgang op de originele uitlaat gemaakt met een klep erop om deze af te sluiten. Een alternatief is het Bypass kleppensysteem. Hierbij maken we een omleiding om de einddemper, die voor de einddemper afgetakt wordt en bij het eindstuk weer de uitlaat ingaat. Dit is een mooiere oplossing dan het Cut-out systeem en de prijs begint vanaf 699,-.

Maar als je op zoek bent naar de mooiste optie, dan is een kleppendempersysteem de beste keuze. Dit geeft niet alleen een geweldig geluid, maar ziet er ook nog eens fantastisch uit omdat de klep geïntegreerd is in de demper. Dit resulteert in het mooiste geluid en betere prestaties voor je auto. De prijs begint vanaf 899,-.

Heb je interesse in een kleppensysteem? Wij helpen je graag! Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

faq-midden-demper-vervangen

2. Wat is het effect van het vervangen van een middendemper en het verwijderen van een resonator?

Antwoord: Het vervangen van een middendemper door een middendemper vervanger heeft als effect dat de auto meer geluid produceert. Dit geluid is niet extreem, maar geeft net dat beetje extra aan de auto. Bij een auto met een DSG-bak komen de DSG-plofjes, ook wel DSG-farts genoemd, veel beter tot hun recht.

Het verwijderen van de resonator heeft ook als effect dat de auto meer geluid produceert, maar dit geluid is meestal luider en rauwer dan bij het vervangen van de middendemper. Ook kan dit resulteren in een vermogenswinst omdat de uitlaatgassen sneller en gemakkelijker kunnen ontsnappen. Het is belangrijk om op te merken dat het vervangen van de middendemper en het verwijderen van de resonator mogelijk invloed kan hebben op de prestaties en het geluid van de auto. Het is daarom belangrijk om advies in te winnen van een professionele autotuner voordat deze wijzigingen worden aangebracht. Hiervoor ben je bij CT Automotive aan het juiste adres!

Wil je je middendemper laten vervangen of je resonator verwijderen? Lees hier verder of vraag direct een offerte aan.

3. Ik wil graag meer uitlaatgeluid uit mijn auto halen, maar ik heb een OPF filter. Is dat mogelijk?

Antwoord: Ja, in de meeste gevallen is het mogelijk om meer uitlaatgeluid uit uw auto te halen, zelfs als u een OPF filter heeft. Echter, er moet wel wat aan de motorsoftware worden aangepast of er moet een OPF delete module worden geplaatst om problemen met de auto te voorkomen. Het resultaat van een OPF delete kan in veel gevallen een geweldig uitlaatgeluid en een hoger koppel en vermogen zijn.

Heb je interesse in een OPF Delete? Let er dan wel op dat dit door een professional wordt gedaan. CT Automotive is gespecialiseerd in het verwijderen van het OPF filter. Lees hier verder of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Racekat 200 Cell

4. Wat is een downpipe en wat voor effect heeft het op vermogen en geluid?

Antwoord: Een downpipe is een onderdeel dat alleen op auto’s met een turbo zit. Hierin zit vaak de katalysator of OPF filter verwerkt. Wanneer deze vervangen wordt door een downpipe met een dikkere diameter en met een sportkat of zonder katalysator, zorgt dit voor meer koppel en vermogen. Bovendien wordt het geluid van de auto veel luider en sportiever.

Bij de montage van een downpipe is het wel nodig om de auto naar stage 2 te tunen om de downpipe perfect af te stellen met het motormanagement. Bij CT Automotive kunnen wij dit perfect voor u doen, zodat u optimaal kunt genieten van de voordelen van uw nieuwe downpipe.

Heb je interesse in een downpipe? Neem contact op voor de mogelijkheden.

5. Vervalt mijn fabrieksgarantie als ik iets aan mijn auto verander?

Antwoord: In veel gevallen zal dit geen problemen geven met de fabrieksgarantie, bijvoorbeeld bij het aanpassen van de uitlaat. Bij het verwijderen van de OPF kan de auto voorzien worden van een externe OPF delete module, die niet zichtbaar is voor de merkdealer en daarom geen invloed heeft op de fabrieksgarantie.

Bij chip tuning vervalt de fabrieksgarantie op de motor altijd. Echter is het wel belangrijk om te overwegen of u ooit gebruik heeft gemaakt van de fabrieksgarantie op de motor, omdat het zelden voorkomt dat een jonge auto kapot gaat.

Heb je meer vragen over garantie, of wil je graag advies? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Heb je een andere vraag?

Neem contact op